Variante de piureuri pentru bebelusi de la 6+ luni

Variante de piureuri pentru bebelusi de la 6+ luni

     Inceperea diversificarii reprezinta o provocare pentru orice parinte iar gandul ca micutul poate sa aiba anumite reactii la anumite alimente ne face sa trecem prin n si n stari. Inainte de a incepe diversificarea sunt sigura ca o sa te informezi despre ceea ce presupune aceasta noua etapa si
cum trebuie ea inceputa. Nu este o etapa tocmai usoara daca este primul bebe insa trebuie sa ai incredre ca o sa o depasesti cu brio. Nu ezita sa citesti sau sa ceri sfaturi medicului, mamei sau prietenelor. Cu cat esti mai linistita la inceperea acesteia cu atat o sa fie mai bine. 
Asa cum probabil ai aflat deja, cel mai indicat este sa fie inceputa aceasta etapa cu fructe si legume. De ce? Pentru ca trecerea aceasta de la laptele matern la preparate solide sa fie una cat
mai usoara.
Diversificarea se face in mod normal la 6 luni, insa exista si situatii cand medicul apreciaza ca diversificarea  sa fie inceputa chiar si la 4-5 lunite. Fiecare copil este diferit, de aceea,  inainte de a incepe aceasta etapa, este recomandat sa ceri si sfatul medicului pediatru.
Spre bucuria noastra, a mamicilor, exista o sumedenie de fructe si legume cu care putem sa facem piureuri delicioase. :)
Iata cateva retete de piureuri pentru bebelusi:

1. Piure de morcovi
Ingrediente : 2 morcovi , 1 lingurita lapte
Preparare:
Se curata morcovii de coaja, se clatesc bine in apa rece, se taie rondele si se pun la fiert timp de 20 de minute. Cand sunt fierti, ii poti pasa folosind o furculita sau un blender, pana cand devin ca o pasta fina. Poti adauga la final o lingurita de lapte sau formula pentru a mai inmuia puţin piureul de morcov si a-i da o consistenta cremoasa.

2. Piure de dovlecel

Ingrediente : 1 dovlecel
Preparare: Se curata dovlecelul de coaja si de samburi si apoi se trece printr-un jet de apa rece. Dupa ce il feliezi, il poţi prepara la aburi sau il poti fierbe in putina apa. Cand este fiert, il amesteci bine intr-un blender pana devine o pasta consistenta.

3. Piure de mere
Ingrediente: 2-3 mere, optional: scortisoara
Preparare: Se spala merele sub un jet de apa, se curata coaja,se portioneaza in felii subtiri si se pun la fiert in apa. Dupa ce au fiert bine, paseaza-le cu un blender pana cand devin un piure fin. Poti adauga si putina scortisoara, pentru mai multa aroma.

4. Piure de cartof dulce si dovlecel
Ingrediente :
½ cartof dulce,  ½ dovlecel,  50 ml lapte matern/ lapte praf
Preparare: Curatam cartoful dulce si dovlecelul, apoi le spalam. Se indeparteaza samburii de la dovlecel. Se pun sa fiarba in apa apoximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert, se scurge zeama iar apoi se mixeaza pana cand se obtine un piure. Se adauga laptele si se omogenizeaza compozitia.

5.Piure de piersici si caise
Ingrediente: 1 piersica, 1 caisa
Preparare: Se spala bine fructele si se curata de coaja si seminte. Apoi se mixeaza intr-un procesor de alimente si se servesc.

6. Piure de mar si caise
Ingrediente: 4 mere, 1 caisa
Preparare:  Se spala fructele, se curata de coaja si seminte iar apoi se pun la fiert pentru 30 de minute. Cand sunt gata se paseaza.

7. Piure de cartof si morcov
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov

Preparare: Morcovul si cartoful se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun  legumele la fiert si se lasa acolo cam 12-15 minute. Legumele vor fi pasate la un blender, pana cand vei obtine un amestec omogen. Daca ti se pare ca piureul este mult prea gros, poti sa-l subtiezi cu putin lapte.

Incheiem aici lista retetelor de piure destinat bebelusilor de 6+ lunite cu speranta ca iti sunt de ajutor in procesul de diversificare. Sigur ca asteptam cu interes sa ne spui ce combinatii ai realizat si tu pentru bebelusul tau. Poti sa ne lasi un comentariu aici pe blog sau pe facebook. Suntem nerabdatori sa le citim. :) 

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!