In urmatoarea perioada, termenul de livrare a comenzilor este de 5-7 zile lucratoare. Facem tot posibilul ca a ta comanda sa ajunga in timp util!

Alimente interzise copiilor sub 1 anisor

Alimente interzise copiilor sub 1 anisor

   Noi, mamicile, suntem nerabdatoare sa ajungem la etapa diversificarii unde putem sa introducem mancare solida in alimentatia bebelusului, insa inainte de diversificare trebuie sa ne
inarmam cu multa rabdare. De ce? Pentru ca inceperea diversificarii reprezinta o grea incercare pentru mamici, ele fiind nevoite sa faca alegerea alimentelor potrivite pentru bebe, lucru deloc usor, sincer vorbind :) . 
Exista numeroase alimente care sunt complet interzise pana la varsta de 1 anisor, iar unele pot parea ca nu isi au locul pe aceasta lista, la o prima vedere. De ce sunt considerate interzise
probabil va intrebati? Ei bine, motivele pot fi diverse precum: pot prezenta risc de sufocare; sunt greu de digerat; pot provoca diverse alergii sau iritatii sau pot avea chiar o cantitate foarte mare de zahar in compozitia sa(pentru un bebelus).
Este important sa ne informam cu privire la aceste aspecte si sa acordam importanta cuvenita acestei etape. Asadar, am realizat un top 10 alimente interzise in primul an de viata al bebelusului. Atentie, acest top nu este exclusiv, el poate fi completat si cu alte alimente.

1. Zaharul - in primul an de viata  bebelusul nu are  nevoie de zahar, laptele de mama, formulele de lapte praf, iar mai apoi legumele, fructele sau biscuitii speciali pentru bebelusi adaugati contin suficient zahar pt cei mici, astfel nu este indicat sa adaugam zahar in alimentatia lor.

2. Sarea - nu e necesar sa fie adaugata in mancare. Cantitatea de sare necesara lor este de 1 gram zilnic. Bebelusii beneficiaza de necesarul de sare fie din laptele matern, fie din formula de lapte praf, fie din diverse alimente. 

3. Mierea- noua, adultilor, ne este pe plac si benefica insa cand vine vorba de bebelusi situatia e diferita. Tractul intestinal al bebelusului nu poate suporta foarte bine toxinele pe care le contine mierea, iar astfel poate aparea botulismul.

4.Fructele de padure si citrice - Sunt delicioase aceste fructe fie ca vorbim de capsuni, mure,
zmeura sau afine insa medicul pediatru recomanda sa le evitam, daca este posibil, pana la varsta de 1-2 ani. Aceste fructe contin proteine ce sunt mai dificil de digerat, iar pe de alta parte, pot declansa usor reactii alergice. Si consumul de citrice trebuie evitat de copiii sub un anisor, deoarece aciditatea crescuta din aceste fructe si aici ma refer la portocala, mandarina, lamaie si
grapefruit ii poate cauza iritatii sau eruptii cutanate micutului.

5. Carnea de porc - nu se administreaza sub varsta de 1 an datorita continutului mare de grasimi si capacitatii reduse a organismului de digestie. Bebelusilor cu varsta pana intr-un an nu li se vor administra alimente care au la baza carne procesata, precum mezeluri, salamuri sau alte tipuri de preparate din aceasta categorie.

6. Alune/nuci - au un inalt potential alergen si sunt periculoase deoarece bebelusii se pot ineca cu ele.

7. Oua - Ouale fac parte din cele cateva alimente interzise pentru bebelusi deoarece pot cauza tot felul de reactii alergice. Daca vrei sa introduci ouale in diversificarea bebelusului, este bine sa incepi cu galbenusul, iar dupa cateva luni sa-i oferi micutului oul intreg. Insa, iti recomandam sa ceri sfatul medicului sau sa astepti pana dupa varsta de 1 an pentru incercarea alimentelor cu potential alergen.

8. Legume precum:  usturoiul, fasolea boabe, mazarea, sfecla rosie, varza,
conopida ,spanacul, salata sau ciuperciile. Acestea sunt mai greu dedigerat (fasolea, conopida,
varza si mazarea) iar usturoiul prezinta pontential de alergii/iritatii. Ciupercile sunt total interzise bebelusilor, prezentand un mare risc de intoxicare.

9.Chipsuri, popcorn sau sticks-uri - acestea contin multi aditivi, coloranti, condimente si nu constituie o recomandare asadar nici pentru bebelusi dar nici pentru copilasii mai mari. Este bine sa evitam astfel de alimente cat mai mult timp. 

10. Dulciuri precum caramele, jeleuri sau guma de mestecat - Acestea au o textura lipicioasa si pot duce la lipirea lor de intestine, de aceea se incadreaza in categoria de alimente de evitat atunci cand vorbim despre un copil sub un anisor.
Cu siguranta lista poate sa fie mult mai lunga insa ceea ce e important de retinut este faptul ca atunci cand se doreste adaugarea unui nou aliment in meniul bebelusului si exista dubii asupra beneficiilor aduse sau nu de acel aliment, este indicat sa apleam la parerea pediatrului. El, cu siguranta, o sa poata sa te ajute cu o parere avizata si certa. 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!