Prima zi de cresa - 5 tips and tricks pentru o acomodarea usoara

Prima zi de cresa - 5 tips and tricks pentru o  acomodarea usoara
   Prima zi de cresa poate fi o experienta atat de importanta pentru copil si parinti. Este o tranzitie semnificativa in viata micutului, iar o acomodare mai usoara poate face diferenta. Stim ca in aceasta perioada si tu ca parinte traversezi sentimente noi si pline de emotii despre cum va fi si daca prichindelul va reusi sa paseasca in lumea aceasta a educatiei usor si fara prea multe lacrimi la despartire. 
Din experienta cumulata putem spune ca prima luna poate fi mai grea atat pentru tine cat si pentru prichindel. Nu dispera, ia situatia cu calm si descopera cum ai putea sa imbunatatesti aceasta trecere catre nou pentru al tau copil.
Iata cinci secrete pentru a ajuta la această tranzitie și de ce este crucial ca parintele să fie calm si sa transmita copilului siguranța.

1.Pregatirea anterioara- Incepeti pregatirile cu cel putin cateva zile inainte de inceperea cresei. Vorbiti cu copilul despre creșa, descrie-i ce se va întampla acolo și ce lucruri minunate va descoperi. Cumparati împreună cateva jucarii sau obiecte preferate pe care să le aducă cu el la cresa pentru un sentiment de confort si pentru un plus in ceea ce priveste starea sa de bine.

                                                  


2.Cunoașterea mediului: Organizeaza o vizita premergatoare la cresa înainte de prima zi. Acest lucru îi va permite copilului să se familiarizeze cu noul mediu și să cunoască educatoarele sau personalul. Acest sentiment de cunoaștere îl va ajuta să se simtă mai în siguranță si totodata ii va fi usor sa recunoasca chipurile in prima zi de cresa.

                                                    


3.O rutină stabila. Asigurati-va ca copilul are o rutina stabila inainte de prima zi de cresa. Copiii se simt mai în siguranata atunci cand stiu la ce sa se astepte, asa ca pastrati un program consecvent de somn, mese și activitati in perioada urmatoare pana la inceperea cresei.
4.Siguranta ta conteaza. Cand ajunge momentul sa va despartiti de copil, fie ca este vorba despre o perioada scurta sau mai lunga, este esential sa fii calm și încrezator. Arată-i copilului că ai încredere în personalul cresei si în siguranta mediului. Evita sa arați îngrijorare sau tristețe, deoarece copilul va simți aceste emoții și s-ar putea să se simtă mai nelinistit si sa creada ulterior ca cresa de fapt nu este un mediu sigur pentru el atata timp cat mami nu este in preajma. Desi poate nu stii cum sa reactionezi, incearca pe cat posibil sa-ti controlezi starile si sa lasi lista de necunoscute pentru alta data, atunci cand prichindelul nu va fi in preajma.

                                                


5.Conexiunea este importanta. Dupa prima zi de cresa, petreceti timp de calitate cu copilul. Asculta-l cu atentie si întreaba-l despre experienta sa la cresa( sigur, daca este suficient de mare sa povesteasca, insa si micile gesturi cum ar fi zambetele sau ceea ce indica el cu degetelul pot fi semne ca ii place sau nu). Asigura-l de fiecare data că te vei întoarce mereu să-l iei de la creșă și că ești acolo pentru el. Construirea unei conexiuni puternice și deschiderea canalului de comunicare vor ajuta copilul sa se simta mai in siguranța și mai încrezător în noua sa aventura- cresa.
Este important ca parintele să fie calm si sa transmita copilului siguranta, deoarece copiii sunt foarte sensibili la emotiile parintilor lor. Atunci când observa ca parintii sunt calmi și increzatori in decizia de a-i lasa la cresa, copilul va avea mai multă încredere în sine si în mediul nou. Transmiterea unei stari de siguranta și incredere contribuie la o acomodare mai usoara a copilului la cresa și la dezvoltarea sa armonioasă în noul mediu social și educațional.

   Pe langa teama si plansete, mersul la cresa este o etapa importanta in viata copiilor.
De ce?
 Mersul la cresa poate aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea si bunastarea unui prichindel. Creșele sunt locuri specializate in ingrijirea copiilor mici, unde acestia pot socializa, invata si creste intr-un mediu sigur si stimulant. Iata cateva dintre beneficiile pe care mersul la cresa le poate oferi unui prichindel:
- copilasul invata sa se descurce pe cont propriu intr-un mediu nou.
-  isi dezvolta abilitati de luare a deciziilor si sa devine mai independent. 
- cresa ofera un mediu stimulant pentru copii, cu activitati si jocuri care ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile cognitive.

  In cele din urma copilul se va acomoda la cresa si va reusi sa lege prietenii si sa-si dezvolte multe abilitati si totodata sa se pregateasca pentru urmatoarea etapa importanta, gradinita.
Pentru ca ne dorim ca acomodarea sa fie cat mai usoara, noi am realizat o intreaga colectie pentru gradinita cu: lenjerii pentru patut stivuibil/incastrabil. saculeti personalizati,protectii impermeabile si chiar cearsafuri pentru patut.


Spune-ne intr-un comentariu ce te-a ajutat cel mai mult in procesul de acomodare al copilasului tau la cresa. Suntem curiosi sa aflam. Pana atunci....
Stai aproape, revenim de indata. 
 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!