6 elemente importante pentru amenajarea perfecta a unei camere de joaca

6 elemente importante pentru amenajarea perfecta a unei camere de joaca

       Este foarte posibil ca, in faza de nou nascut, bebelusul tau sa nu mai aiba nevoie de altceva in afara de cateva jucarii si de un covor moale (sau doua ☺ ). Cu toate acestea, pe masura ce incepe sa devina mai independent, vei simti nevoia de a-i crea un spatiu propriu pe care sa-l poata explora in siguranta. Astfel, camera de joaca poate sa devina un loc important in dezvoltarea bebelusului tau.   

Ce face o camera de joaca sa fie perfecta pentru micutul tau?

Camera ideala pentru zona de joaca a bebelusului este una tip open space. Evita spatiile cu ascunzisuri si colturi care ar putea prinde copilul in “capcane”.  Din acest motiv,  spatiul ideal este unul deschis, iar un spatiu deschis te va ajuta sa il supraveghezi cu usurinta pe copilasul tau in timp ce se joaca.

Ai crede ca trebuie sa ii iei copilului tau toate jucariile din lume, dar nu este asa. Daca are prea multe jucarii in jur in acelasi timp, acestea pot duce la suprastimularea copilului, de aceea iti recomandam sa ii faci cunostinta cu acestea pe rand. De asemenea, daca in jurul lui sunt prea multe lucrusoare  creste si posibilitatea de a avea potentiale pericole  in jurul bebelusului tau, de aceea o buna organizare este necesara in zona de joaca a celor mici.

Inainte de a face cumparaturi pentru jucarii si consumabile, o idee buna este sa iti intocmesti o lista a ceea ce ai cu adevarat nevoie pentru camera de joaca a copilasului. Recomandarea noastra este sa achizitionezi jucarii de calitate, adecvate fiecarei varste, din materiale si finisaje bune, jucarii ce dezvolta motricitarea, descoperirea diverselor texturi si sunete precum cele de animale sau pasari. 

 Pe langa achizitionarea de jucarii, iata cateva sfaturi de care sa tii  cont in realizarea camerei de joaca a bebelusului tau.

                                                                                   


 

1. Culorile

Pastrarea simpla si curata a camerei de joaca a copilului nu inseamna neaparat ca aceasta trebuie sa devina plictisitoare, dimpotriva poti  sa te joci cu culorile camerei astfel incat sa devina un loc vesel si placut. Insa asigura-te neaparat ca alegi o vopsea nontoxica, potrivita pentru prezenta unui copil! 

Culorile pastel si nuantele deschise dau senzatia de curatanie si luminozitate si sunt astfel o optiune buna insa pentru copii, culorile incarcate cu contrast  functioneaza mai bine. Poti alege sa vopsesti un perete intr-o culoare mai indrazneata sau sa adaugi elemente grafice - puncte, patrate, etc pentru a stimula vederea copilului tau, ce se afla in curs de dezvoltare.

In plus, poti crea o zona de pictura pe un perete de care piticul tau sa se bucure!
 

2. Depozitarea

Urmatorul lucru de care trebuie sa tii cont este designul rafturilor si al elementelor  de depozitare. Pentru camera de joaca a bebelusului, evita rafturile si sertarele inalte. Acestea sunt riscante si pot cadea accidental peste copil. In schimb, alege rafturi joase si deschise pentru a expune  jucariile si cartile copilului.

Este, de asemenea, o idee draguta  si interesanta sa utilizezi cosuri din material textile si cosuri moi ca unitati de depozitare. Aceste idei de depozitare  sunt usor accesibile si incurajeaza  copilul sa fie implicat in curatarea camerei de joaca.

Poti chiar inventa un joc in care cel mic arunca in cosuri toate jucarioarele dupa ce se joaca.
 

3. Jucariile

Alegerea jucariilor pentru copilul tau poate fi dificila uneori avand foarte multe optiuni. Jucariile trebuie alese cu grija si nu doar dupa aspect. Este important sa fie calitative, sa fie adecvate varstei copilului si sa interesante. Pentru o parte din jucarii exista chiar instructiuni de siguranta care trebuie urmate pentru a mentine timpul de joaca al copilului cat mai confortabil si fara griji. 

Jucariile multifunctionale care sa incurajeze creativitatea, cum ar fi blocuri de constructie si jucarii de plus sunt de multe ori preferatele celor mici. Cu multiple functii si variante de joc, aceste jucarii pot fi utilizate din nou si din nou.
 

4. Cartile

Daca vrei ca bebelusul tau sa devina un adolescent care citeste, trebuie sa-i faci cunostinta cu cartile cat mai devreme. Citirea constanta a povestilor impreuna cu copilul poate fi benefica chiar si in perioada in care acesta nu intelege toate cuvintele.

Cartile speciale pentru bebelusi sunt perfecte pentru a incepe sa construiesti o biblioteca pentru copilul tau. Retine ca bebelusul  inca invata sa-si controleze miscarile, asa ca alege pe cat posibil  variante de carti cu coperti moi sau carti de povestioare cu sunete. Poti crea un colt de citit in camera  copilasului tau si chiar un orar in care sa faceti impreuna asta,  pentru a ca acest ritual sa fie si mai atragator.
 

5. Joaca pe covor

Am putea spune ca cel mai important element din camera sau spatiul de joaca al copilului tau este covorul sau playmate-ul: aici se vor desfasura cele mai interesante activitati pana bebele creste. La inceput, este bine sa eviti amplasarea de piese de mobilier clasice in camera de joaca (masa, birou, etc) deoarece limiteaza spatiul de deplasare al micutilor si nu se folosesc de ele pana mai cresc.In loc de mobila,poti achizitiona un covor moale de joaca pentru a-l  pune in mijlocul camerei de joaca. Poti sa folosesti si covoroase speciale de activitati sau de sport insa nu vei da gres cu unul simplu. 

Nu uita sa alegi un model care se curata usor! :) 
 

6. Accesoriile

Pentru a completa aspectul camerei de joaca a copilului poti sa adaugi si diverse accesorii!

Alege accesorii interesante, multifunctionale daca este posibil, si  neaparat potrivite varstei celui mic.

Deoarece copilul este curios in mod natural, aceste accesorii ar trebui sa fie inca moi si confortabile pentru a se juca si sa nu reprezinte nici un pericol pentru cei mici. Poti lua pentru podea,  pernute  adorabile confectionate  din bumbac si imprimeuri super vesele sau tot felul de jucarii textile care au si rol decorativ. Pe masura ce copilul creste, poti adauga ghirlande pe pereti si alte elemente de decor potrivite varstei si intereselor celui mic.
                                            


     Acestea sunt cateva aspecte de care poti sa tii cont atunci cand  pregatesti camera de joaca a bebelusului. Aceste principii pot parea complexe la inceput, dar, in realitate, acestea sunt aceleasi principii care se aplica multor lucruri atunci cand vine vorba de cresterea copiilor. Bebelusul tau va petrece mult timp in camera de joaca, asa ca poti sa faci  ca fiecare element sa conteze!
 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!