O intrebare destul de controversata pe care si tu ca proaspata sau viitoare mamica ( dar si iubitoare de animale de companie) o ai, este legata de animalul de companie si care sunt riscurile la care expui bebelusul prin prezenta animalutului in viata de zi cu zi.
Sa locuiesti impreuna cu al tau copil si animalul de companie poate fi un vis devenit realitate, in special daca esti iubitor de animale si iti doresti sa creezi un cadru perfect si sigur pentru amandoi.
Noi ne-am gandit la tine atunci cand am lucrat la acest articol pentru ca ne dorim sa-ti usuram cautarea raspunzandu-ti la cateva intrebari de baza in legatura cu temerile tale legate de animalul de companie.
1. Pregateste animalutul de companie din timp pentru sosirea noului membru.
Fie el catel sau pisica, este foarte important ca acesta sa fie pregatit pentru sosirea bebelusului. De ce? In primul rand pentru ca daca nu mai sunt si alti copilasi in preajma, cu siguranta animalutul se bucura de rasfat si atentie deplina. Faptul ca va aparea un nou membru si atentia se va concentra exclusiv asupra acestuia poate provoca animalutului stari de anxietate. Animalele sunt coordonate de obiceiuri si practic orice schimbare in rutina acestora poate avea influente chiar mai putin placute.
Prin urmare, gandeste-te ce program si cum se va schimba situatia dupa aparitia noului membru si incearca pe cat posibil sa-l obisnuiesti la noul stil de viata.
- asigura-te ca locul unde mananca sau doarme este la distanta de locul unde cel mic va sta
- prezinta-i cateva din lucrurile bebelusului pentru a se obisnui cu mirosul, in momentul in care cel mic va sosi acasa el se va simti confortabil in prezenta acestuia
- stabileste-i o ora de plimbare care sa fie comoda si pentru tine si sa-ti permita sa jonglezi intre somnul bebelsului si plimbarea animalutului.
- ofera-i de asemenea un loc in care sa se retraga atunci cand va trebui sa pastreze distanta fata de copilas.
2. Trucuri pentru o prietenie frumoasa dintre animalutul de companie si bebelusul tau
Desi bebelusul nu are varsta inca potrivita pentru diferite activitati in care cei doi sa formeze o legatura, poti ca prin mici gesturi sa faci ca al lor inceput sa fie perfect, a lor relatie sa inceapa cu dreptul.
- incearca sa oferi atentie animalutului si atunci cand esti alaturi de al tau prichindel, acesta se va simti important si va realiza ca situatia de fapt nu s-a schimbat. Ofera-i cate o recompensa cand si cand, pentru ca prezenta bebelusului sa fie perceputa intr-o maniera pozitiva
- achizitoneaza o jucaries speciala pentru animalul de companie, astfel acesta nu va fi tentat sa preia din jucariile bebelusului.
- iesi cat mai des la plimbare atunci cand bebelsul doarme si ofera-i si animalutului timp in compania ta
- nu lasa niciodata bebelusul nesupravegheat in preajma animalului de companie.
3.Cum eviti riscul ca bebelusul sa se imbolnaveasca
Nu lasa animalutul de companie sa linga copilasul sau sa saliveze in preajma acestuia.
Animalele de companie au un rol important in familie, pe langa faptul ca sunt prieteni de nadejde, jucausi si veseli, ei ofera stapanilor incredere si iubire neconditionata. Se poate intampla ca cel mic sa rontaie anumite obiecte pe care catelusul saliveaza sau pe care si acesta la randul sau le-a rontait. Animalele de companie au diverse bacterii in cavitatea bucala astfel diversi paraziti pot fi transmisi cu usurinta. Pentru a evita neplaceri si alte alergii sau iritatii, evita contactul direct al bebelusului cu animalutul si asigura o igiena corespunzatoare de fiecare data.
4. Pastreaza jucariile bebelusului departe de animalul de companie
Incearca sa delimitezi inca de la inceput jucariile, astfel nu vor exista complicatii de nici un fel. Stim ca bebelusii pana in varsta de 3 ani au tendinta de a duce la gurita orice obiect interesant gasit prin preajma. Daca totusi acest lucru se intampla, incurajeaza copilasul sa clateasca gura si mainile si pe viitor sa nu mai repete aceste mici accidente.
5. Evita ca al tau bebelus sa doarma cu animalul de companie in acelasi pat.
Este de bun augur ca fiecare sa aiba spatiu personal si somnul de peste zi sau seara al bebelusului sa fie separat de animalutul de companie. In functie de tipul acestuia, diverse animalute de companie involuntar pierd fire de par care se asaza fie pe canapea, pat sau covor. Aceste fire sunt destul de periculoase pentru copil si de aceea este important sa aspiri si sa reimprospatezi zona corespunzator.
Animalutele de companie sunt pe placul copilasilor mai ales cand acestia cresc si pot fugi impreuna, se pot juca in diverse moduri. Daca respecti cateva reguli de baza in privinta igienei, relatia dintre cei doi va fi in armonie si amandoi vor invata sa convietuiasca unul in prezenta celuilalt. Desi poate stangaci la inceput, animalele de companie sunt extrem de protective cu copilasii si nu numai, ofera siguranta si paza indiferent de moment.
Prin introducerea in viata copilasului a animalului de companie, copilul deprinde o calitate foarte importanta si anume empatia. El va invata sa identifice nevoile si problemele celor din jur si va fi capabil sa vina in ajutor din propria initiativa atunci cand exista o problema. Copilasi imvata sa devina empatici, devin intelegatori si plini de pasiune pentru aproape si in special pentru animalul necuvantator. Un beneficiu important pe care prezenta animalului de companie il aduce este faptul ca cel mic va intelege emotiile apropiatiilor si ii va sprijini oricand si in orice situatie.
Tu ce animal de companie ai?
Cum ai reusit sa faci acomodarea mai usoara?
Te invitam sa impartasesti cu noi experienta ta si sa schimbam opinii si pareri legate de subiectele ce prezinta interes pentru tine.https://bit.ly/3KmAK4J
Pana atunci, ramai aproape urmeaza articole extrem de utile.