In urmatoarea perioada, termenul de livrare a comenzilor este de 5-7 zile lucratoare. Facem tot posibilul ca a ta comanda sa ajunga in timp util!

Check list ✔️ Ce sa cumperi atunci cand vine bebe

Check list ✔️ Ce sa cumperi atunci cand vine bebe

   Sarcina este o perioada unica in viata oricarei femei. Avalansa de emotii pozitive, frici, neliniste - toate parca vin deodata si sunt adeseori coplesitoare. 
  Insa, cum multora dintre noi ne plac cumparaturile, sa organizezi lista de lucrusoare necesare pentru bebelus devine o relaxare si o distragere de la emotiile mai putin linistitoare. 
  Cu o lista de cumparaturi bine intocmita si cu sfaturi utile, vei face alegerile cele mai potrivite intr-un timp scurt. 
Mamicile din comunitatea noastra ne-au sprijinit cu o lista de cumparaturi pentru camera bebelusului, setul de hainute de baza, precum si produsele pentru ingrijirea nou nascutului. 
Iata ce a iesit: 

1. Camera bebelusului 

 Patut si salteluta -  iti venim in ajutor cu avantaje si criterii de selectie a saltelutelor pentru patut, aici
Patutul poate fi atat din lemn sau poti alege varianta practica de patut pliabil, realizat din materiale moi si sigure pentru cei mici. 
Lenjerie pentru patut - o atentie deosebita trebuie sa acorzi alegerii lenjeriei pentru patut, prin prisma tesaturii din care este realizata, precum si a numarului de piese. Pentru un patut pliabil, este necesara doar lenjeria, iar in cazul patutului din lemn, iti recomandam setul complet ce contine lenjerie si aparatori laterale
Protectii impermeabile - sunt importante si foarte practice de cand se naste bebe si pana la cativa anisori. Mici accidente se pot intampla, iar o protectie impermeabila va mentine salteluta protejata de lichide pentru mult timp.  Minim 2 bucati iti recomandam sa achizitionezi, pentru a avea de schimb.
Paturici - una sau doua sunt de un real folos, atat in casa, cat si cand iesi cu bebe la plimbare. Paturica este produsul pe care copilasul tau il va indragi foarte mult, atasandu-se de moliciunea si finetea ei. 
Babynest - opteaza pentru un babynest inca din prima zi cand ajungi cu bebelusul acasa. Este locul in care copilasul se va simti in siguranta, avand spatiul limitat ce ii aminteste atat de bine de burtica ta. In plus, babynestul are avantajul co sleeping ului fara griji, iar mai apoi poti face trecerea lina in patutul lui. 
Mic mobilier - in functie de locul in care bebe va dormi ( in camera voastra, sau va avea de la inceput camera sa) ai de optat pentru piese care sa te ajute la depozitarea hainutelor, a scutecelor ( comoda sau dulap care sa fie util cativa ani buni). 
Baby monitor- un produs foarte util care te va ajuta sa monitorizezi bebelusul atunci cand nu te afli in camera. 

2. Hainute 

Body uri - alege in functie de sezonul in care bebelusul tau se naste, body uri cu maneca lunga, scurta sau tip maieu. 
Costumase 2 piese - cu bluzita ce are capse petrecute, pentru o imbracare usoara, si pantalonasi cu sau fara papucel.
Bavetele si protectii antiregurgirare - foarte utile pentru perioada alaptarii, a hranei cu biberonul, precum si a diversificarii. 
Hainute groase- pentru cazul in care bebelusul se naste in sezonul rece.
Sosetele si dresuri - la fel de practice si de folos atunci cand se naste bebe, precum si pe toata durata copilariei. 
Caciulite- opteaza pentru variante subtiri si variante mai grosute, in strat dublu, pentru a le avea in orice moment. 
Pijamale/salopete - pentru rutina somnului iti recomandam sa alegi variantele de pijamale intr-o singura piesa datorita faptului ca sunt foarte lejere si comode pentru copii. 

3. Ingrijirea bebelusului 

Scutece - din multitudinea de branduri si opinii despre scutecele pentru bebelusi, iti recomandam sa testezi mai multe marci, asa incat sa o descoperi pe cea care se potriveste copilasului tau. 
Servetele umede - sunt foarte utile acasa si in deplasare, te ajuta sa economisesti timp si sa pastrezi bebelusul curat. 
Prosop de baie cu capison - este un produs foarte practic si pe care il vei folosi in fiecare zi. Retine ca acesta trebuie sa fie exclusiv din fibre naturale si sa usuce in mod bland pielea bebelusului. 
Mini prosopele - sunt de mare folos in rutina de ingrijire a bebelusul, in special in timpul mesei. 
Sampon- obligatoriu cauta formule speciale pentru bebelusi, hipoalergenice si cat mai naturale. 
Crema- sunt diverse tipuri de creme, iar recomandarea noastra este sa optezi pentru variantele naturale. Poti incepe cu una pentru hidratare si una speciala pentru zone iritate. 
Cadita pentru baie- la inceput este dificil sa speli bebelusul in cada mare, asa ca te incurajam sa folosesti o cadita independenta. Cele mai practice au suport special pentru a se fixa pe cada mare, iar astfel eviti foarte mult durerile tale de spate.
Foafeca/unghiera - alege o varianta speciala pentru bebelusi , cu marginile rotunjite.
Detergent pentru haine- alege o formula blanda, hipoalergenica, sigura pentru bebelusi. Asa eviti orice risc de iritatie a pielii sensibile a bebelusului.
Comprese sterile, ser fiziologic - sunt de folos pentru ingrijirea nou nascutului. Cere sfatul pediatrului sau a neonatologului pentru a sti exact ce iti trebuie acasa ca si mic kit de ingrijire. 

4. Alaptare si hrana 

Pompa pentru san - este un produs foarte utilizat de catre mamicile care alapteaza. Iti recomandam sa te bazezi pe feedback urile prietenelor sau ale comunitatii de mamici, intrucat acestea sunt cele mai in masura sa faca o recomandare buna in baza experientei pe care o au. 
Biberon - este necesar chiar si atunci cand alaptezi. 
Suzeta - desi e optionala, poti avea una pentru orice situatie.
Sterilizator - foarte important pentru igienizarea si sterilizarea corespunzatoare a biberoanelor. 

5. Plimbare si transport 

Scoica auto- este foarte importanta, bebelusul fiind in siguranta in masina, dar si atunci cand scoica este atasata de cadrul principal al caruciorului. 
Carucior- poti alege o varianta 3 in 1, care sa contina scoica, landou si carucior. Asa vei face investitia o singura data pentru un interval de  1-2 ani. 
Sistem de purtare- sunt multe variante de sisteme de purtare din care sa alegi, iar recomandarea noastra este sa mergi si sa discuti cu un consultant specializat al unui magazin ce comercializeaza in mod special astfel de sisteme. Vei putea proba si vei putea intelege ce model ti se potriveste. 

  Speram ca lista noastra sa iti fie utila in pregatirea pentru venirea bebelusului. Chiar daca pare lunga, te asiguram ca am selectat acele produse cu adevarat necesare si pe care si noi ca mame le-am folosit zilnic. 

 

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!