Cum sa organizezi un baby shower de succes

Cum sa organizezi un baby shower de succes

 

       Astazi m-am gandit sa va povestesc cate ceva despre organizarea unui baby shower. Va marturisesc ca ma numar printre norocoasele care au avut parte de un baby shower atunci cand eram insarcinata cu Ioan Casian, prichindelul nostru cel mic.

   Prietenele mele bune au fost cu organizarea, iar surpriza a fost una de proportii, mai ales ca nu am banuit nimic despre planul lor si a fost un moment pe care nu o sa il uit niciodata. Asa ca  te incurjez si pe tine sa  planifici un baby shower pentru cea mai  buna prietena, pentru sora sau cumnata ta.

  Te asigur ca va fi unic si memorabil! O amintire cu care va ramane toata viata, un gest cu adevarat impresionant prin care iti arati dragostea si prietenia pe care  i-o porti.

 Asa ca, sa-i dam drumul!  Iata cateva idei si sugestii care iti pot fi de ajutor daca doresti sa organizezi un baby shower. Am cules aceste idei atat de la prietenele mele, cat si din experienta participarii la alte baby shower- uri.

1. Lista de invitati

  Intocmeste o lista cu persoanele invitate. Gandeste-te la persoanele cele mai apropiate de viitoarea mamica. Pot fi cele mai bune prietene, surorile, cumnatele etc.  Apoi, poti invita si  persoane din familie.

  Din experienta proprie iti pot spune ca cel mai fain este ca gasca sa fie formata doar din fete. Se creeaza o atmosfera  tare draguta, iar in acest timp sotii sau partenerii fetelor invitate isi pot petrece si ei timpul impreuna intr-un alt loc.

2. Grupul de comunicare

   Pentru o comunicare mai usoara intre persoanele care vor fi invitate  la petrecere, ar fi indicat sa creezi un grup pe Whatsapp sau Facebook, ori acolo unde crezi ca poti aduna toti invitatii intr-un singur loc, iar comunicarea sa fie cat mai facila pentru perioada urmatoare.  In acest fel toata lumea este la curent cu informatiile care se transmit si se poate raspunde prompt la tot ceea ce este nevoie.

3. Stabilirea datei evenimentului

Stabileste data evenimentului impreuna cu toata lumea. Cel mai bine ar fi sa fie o data potrivita pentru toti, insa sa nu fie foarte aproape de termenul nasterii.  Ideal ar fi sa fie undeva spre sfarsitul lunii a 6 a de sarcina a viitoarei mamici, pe de o parte pentru ca exista si femei care nasc prematur ( este o realitate si trebuie tinut cont de ea) , iar pe de alta parte pentru ca viitoarea mamica pana in luna a 6 a nu prea isi cumpara lucrusoare pentru bebe. Ori scopul unui baby shower este sa si facem daruri, asa ca incepand cu luna a 6 a de sarcina este momentul ideal sa facem aceste cadouri.  Lucrusoarele oferite in dar cu siguranta o vor ajuta sa se pregateasca de venirea micutului ori micutei pe lume.

4. Alegerea tematicii petrecerii

Dupa ce toata lumea se pune de acord cu privire la data organizarii petrecerii si se alege locatia, este momentul alegerii tematicii petrecerii.

Tematica unui baby shower implica cumpararea si decorarea locatiei cu aranjamente specific temei alese - puteti alege niste baloane in  anumite culori sau alte elemente de decor ce o vor incanta si bucura pe viitoarea mamica.

Indicat ar fi ca pregatirile sa le incepi cu aproximativ o luna inainte de data evenimentului. Astfel va exista timp suficient pentru organizare si nu se vor omite etape din acest proces organizatoric.

Sunt in acest moment, mai ales in online, o multime de magazine care ofera decoratiuni si pachete complete pentru decorarea unei petreceri de baby shower.

5. Delegarea diverselor sarcini

Chiar daca tu esti cea care vine cu ideea organizarii unui baby shower pentru viitoarea mamica, este bine ca in grupul creat in care sunt invitatele, sa fie delegate sarcinile si responsabilitatile, pe cat posibil fara obligatii, insa asa incat sa nu cada totul pe umerii unei singure persoane.

 Sunt persoane mai libere si persoane care nu dispun de prea mult timp, asa ca aceasta delegare este oarecum voluntara. Pana la urma scopul este acela de a o surprinde pe viitoarea mamica in cel mai placut si frumos mod, asa ca nu este loc pentru suparari ori alte situatii stanjenitoare.

6. Buget si cheltuieli

Daca tu esti organizatorul petrecerii de baby shower, este bine sa te gandesti de la inceput daca petrecerea este cadou din partea ta, ori daca toata lumea va participa financiar si la organizarea propriu zisa. Daca decizi sa mergi pe a 2 a varianta, cel mai simplu este ca la sfarsit toti banii care au fost cheltuiti sa se imparta la  fiecare invitat, cu discutii in prealabil, fireste.

Ideal ar fi sa se creeze si o lista cu cadouri pentru viitoarea mamica. Ar fi destul de neplacut sa primeasca daruri la fel sau 5 jucarii de plus, doar body uri, 3 perii de par si vreo 10 paturici.

O astfel de lista este foarte utila, o poate prelua ca sarcina una din invitate si astfel cu totii va asigurati ca darurile nu o sa coincide, iar viiitoarea mamica va primi lucrusoare care ii vor folosi, practice si foarte utile.

P.S. Gasesti pe blog o multime de idei de cadouri atat pentru bebelus cat si pentru proaspata mamica.

                                         


 

7. Punctarea ultimelor detalii

Cu cateva zile inainte de eveniment  stabileste ora si modalitatea in care se va intra in locatia respective. Daca va fi chiar acasa la mamica, partenerul acesteia sau unul din parinti trebuie sa iti lase cheia asa incat sa poti intra.

 Daca locatia este in alta parte, va trebui sa pui la punct felul in care viitoarea mamica va ajunge in acea locatie.

8. Ziua evenimentului

In ziua petrecerii este important ca tu sau persoanele delegate sa fiti ceva timp inainte de ora la care viitoarea mamica stie ca trebuie sa ajunga, pentru a putea pune totul la punct: masa, aranjamente, cadouri, etc.

9. Organizarea mesei

Pentru ca tipul acesta de eveniment dureaza ceva timp, este important sa iei in considerare ca trebuie sa fie si mancare, ceva de  baut, fructe ori dulce.  Astfel, fiecare din voi poate contribui cu cate ceva in aceasta etapa.

O lista este si aici binevenita, asa incat fiecare din voi sa aduca cate ceva din zona de gustari, ceva de baut, fructe sau prajituri.

10. Bucurati-va de organizare si surpriza

Cand se organizeaza astfel de evenimente in general, riscul de a se pune presiune pentru ca totul sa fie bine este destul de mare.

Nu ar fi binevenite discutiile inutile si neplacute, mai ales intre organizatori, ci este important sa fie in centrul atentiei viitoarea mamica si efortul depus pentru a o bucura.

Pentru mine, surpriza a fost uriasa, incarcata cu multa emotie si amintiri pe care o sa le port toata viata in inima.  Am inteles ca am oameni speciali langa mine, alaturi de care m-am putut bucura de venirea pe lume a piticului Casian.
 

      Sper ca si proaspata mamica pentru care vei organiza urmatorul baby shower sa se bucure de surpriza cel putin la fel de mult ca mine.

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!