Tips&tricks - Cum alegi patutul pentru bebe?

Tips&tricks - Cum alegi patutul pentru bebe?

  Patutul il putem structura ca fiind un must-have atunci cand cel mai iubit membru al familiei urmeaza sa apara in viata noastra.
Probabil mamicile si taticii stiu deja ca aceasta achizitie necesita timp si informare( fie vorba intre noi, as aduaga si rabdare). Este de inteles sa acorzi atentia cuvenita achizitiei patutului deoarece aici o sa fie locul in care bebele o sa isi petreaca mare parte din timp, mai ales in primele sale luni de viata.
 Scopul acestui articol este de a te ajuta pe tine ca parinte sa alegi cel mai potrivit patut conform necesitatilor tale ca si familie.

          1. Spatiul - Degeaba iti doresti sa ai un patut mare daca spatiul de care dispui nu te ajuta in acest sens. Cu cateva masuratori o sa elucidezi acest ''mister''. Din fericire piata in acest domeniu este una foarte vasta. In functie de spatiul pe care il detii poti sa alegi dintre: patut co-sleeping, patut 90x50cm, patut standard 120x60cm sau varianta mai mare de 140x70cm. Sgur ca mai exista si varianta in care poti sa il executi pe baza de comanda. 

                                                         

          2. Siguranta - Criteriu de baza in alegerea oricarui tip de produs pentru bebe. Ideale sunt patuturile inalte care sa fie potrivite de la nastere si pana la cativa anisori ai bebelusului iar in ceea ce priveste salteluta, iti recomand o varianta cu o textura ferma si confortabila. Salteluta este direct responsabila de calitatea somnului celui mic.  

                                                        

          3. Mobilitatea - Noi mamicile preferam sa alegem varianta pe roti a patutului gandind ca ne este de un real folos acest detaliu atunci cand vine vorba despre curatenie sau atunci cand ne dorim schimbari in camera. Daca patutul ce il avem nu are aceste accesorii, le putem achizitiona individual. Acorda atentie sporita mecanismelor de blocare a rotilor ( daca exista sau nu). Acest sistem face ca patutul sa ramana fix indiferent de miscarile micutului. 

          4. Vopselele folosite si calitatea materialelor - Cand vine vorba despre vopsele, specialistii recomanda clar varinata ecologica sau tipurile de coloranti pe baza de apa. Acest amanunt se poate verifica cu usurinta prin prisma certificatului de calitate ce se ofera la cumpararea patutului ( asta in cazul in care patutul este unul nou). 
Materialele din care este fabricat patutul trebuie sa fie de cea mai buna calitate si nu trebuie sa puna in pericol viata puiului tau. Materialul poate fi din lemn masiv ( stejar, nuc, brad) sau material textil. Pe langa faptul ca trebuie sa fie materiale rezistente, care sa ofere durabilitate patutului, acestea trebuie sa fie ''prietenoase'' cu bebelusul, insa si cu mediul. 

                                                        

          5. Accesorii pentru patut - Aici ne referim in principiu la masuta de infasat si la spatiile de depozitare. Achizitioneaza un patut cu diverse spatii de depozitare. Vei descoperi cat este de util sa ai la indemana posibilitatea de a depozita lucrusoarele bebelusului tau. In ceea ce priveste masuta de infasat, este o piesa de mobilier pe care o vei folosi in primii doi-trei ani de viata ai copilului pentru a-i schimba scutecul sau pentru a-l imbraca iar daca ai si posibilitatea sa o ai atasata chiar la patut e cu atat mai bine si mai util.

                                                         

Acestea sunt doar cateva sfaturi pe care le aducem in atentia parintilor sau viitorilor parinti. De asemenea, ne dorim sa impartasesti cu noi si experienta ta cu privire la aceasta piesa de mobilier. Cat de greu ti-a fost sa te decizi? 

         

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!